Šis tortas yra be glitimo, be pieno ir be kiaušinių.
Pirmiausia reikia iškepti biskvitą ir užmerkti želatiną
Tortą gaminame Tupperware žiede.
1-as sluoksnis – Kiwi žele.
Žele pagaminti pagal receptą, nurodytą ant žele pakuotės. Į šį sluoksnį įdėjome vynuogių, bananų ir mandarinų.
2-as sluoksnis – Kokoso pienas su braškių uogiene.
Reikės:
- – 1 skardinės riebaus kokosų pieno;
- – 3 valgomųjų šaukštų braškių uogienės (skystimo);
- – 2 šaukštų klevų sirupo;
- – 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių;
- – 1/2 citrinos žievelės;
- – 1 arbatinio šaukštelio želatinos;
- – 3 valgomųjų šaukštų apelsinų sulčių.
Kaip gaminti:
– Želatiną užpilti apelsinų sultimis, kad ji išbrinktų;
– Kokoso pieno skardinę palaikykite per naktį šaldytuve, kad atsiskirtų kietoji kokoso dalis, kurią naudosime torto gamybai;
– Kokoso pieną sumaišyti su citrinos sultimis, įtarkuoti citrinos žievelę, įpilti braškių uogienę ir klevų sirupą . Viską gerai išmaišyti;
– Garų vonelėje pašildyti išbrinkusią želatiną, kol ištirps iki vientisos masės (negalima želatinos užvirinti!);
– Nuolat maišant kokoso masę, po truputį supilti želatiną ir gerai išmaišyti;
– Kokoso ir braškių masę supilti ant sustingusios žele ir padėti į šaldutą 10 min.
3-as sluoksnis – Biskvitas.
Reikės:
- – 2 gerai sunokusių bananų
- – 40 g klevų sirupo;
- – 55 g rapsų aliejaus;
- – 80 g miltų be glitimo (naudojame Bauckhof „Bio Mehl-Mix Universal”, kurių galima nusipirkti ir Lietuvoje.);
- – 70 g avižinių miltų;
- – 20 g migdolų miltų;
- – 25 g grikių miltų;
- – 1/3 arbatinio šaukštelio sodos nugesintos obuolių actu;
Kaip gaminti:
– Bananą sutrinti šakute;
– Į bananų masę supilti rapsų aliejų, klevų sirupą. Gerai viską išmaišyti;
– Suberti miltus ir obuolių actu nugesintą sodą. Gerai išmaišyti;
– Kepti apie 60 minučių, iki 190°C įkaitintoje orkaitėje;
– Kai pyragas atvės, nupjauti jo „plutą” ir sulaistyti arbata (be cukraus);
– Dėti ant kokoso sluoksnio ir truputį spustelėti.
Paruoštą tortą per naktį palaikyti šaldytuve.
Skanaus!
Nuotraukos „Skani fotografija”.