Trijų sluoksnių tortas

Šis tortas yra be glitimo, be pieno ir be kiaušinių.

Pirmiausia reikia iškepti biskvitą ir užmerkti želatiną

Tortą gaminame Tupperware žiede.

1-as sluoksnis – Kiwi žele.

Žele pagaminti pagal receptą, nurodytą ant žele pakuotės. Į šį sluoksnį įdėjome vynuogių, bananų ir mandarinų.

2-as sluoksnis – Kokoso pienas su braškių uogiene.

Reikės:

  • – 1 skardinės riebaus kokosų pieno;
  • – 3 valgomųjų šaukštų braškių uogienės (skystimo);
  • – 2 šaukštų klevų sirupo;
  • – 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių;
  • – 1/2 citrinos žievelės;
  • – 1 arbatinio šaukštelio želatinos;
  • – 3 valgomųjų šaukštų apelsinų sulčių.

 

Kaip gaminti:
– Želatiną užpilti apelsinų sultimis, kad ji išbrinktų;
– Kokoso pieno skardinę palaikykite per naktį šaldytuve, kad atsiskirtų kietoji kokoso dalis, kurią naudosime torto gamybai;
– Kokoso pieną sumaišyti su citrinos sultimis, įtarkuoti citrinos žievelę, įpilti braškių uogienę ir klevų sirupą . Viską gerai išmaišyti;
– Garų vonelėje pašildyti išbrinkusią želatiną, kol ištirps iki vientisos masės (negalima želatinos užvirinti!);
– Nuolat maišant kokoso masę, po truputį supilti želatiną ir gerai išmaišyti;
– Kokoso ir braškių masę supilti ant sustingusios žele ir padėti į šaldutą 10 min.

3-as sluoksnis – Biskvitas.

Reikės:

  • – 2 gerai sunokusių bananų
  • – 40 g klevų sirupo;
  • – 55 g rapsų aliejaus;
  • – 80 g miltų be glitimo (naudojame Bauckhof „Bio Mehl-Mix Universal”, kurių galima nusipirkti ir Lietuvoje.);
  • – 70 g avižinių miltų;
  • – 20 g migdolų miltų;
  • – 25 g grikių miltų;
  • – 1/3 arbatinio šaukštelio sodos nugesintos obuolių actu;

 

Kaip gaminti:
– Bananą sutrinti šakute;
– Į bananų masę supilti rapsų aliejų, klevų sirupą. Gerai viską išmaišyti;
– Suberti miltus ir obuolių actu nugesintą sodą. Gerai išmaišyti;
– Kepti apie 60 minučių, iki 190°C įkaitintoje orkaitėje;
– Kai pyragas atvės, nupjauti jo „plutą” ir sulaistyti arbata (be cukraus);
– Dėti ant kokoso sluoksnio ir truputį spustelėti.

Paruoštą tortą per naktį palaikyti šaldytuve.

3 sluoksnių tortas

Skanaus!

Nuotraukos „Skani fotografija”.