Be glitimo, be kiaušinių
3 mini tortukams reikės:
- – 9 sausainių be glitimo (mes naudojame Nairns „Avižinius sausainius su sirupu”, kurių galima įsigyti ir Lietuvoje);
- – 150 g ožkos varškės (perkame iš ožkas auginančių Lietuvos ūkininkų);
- – 20 g kambario temperatūros ožkos sviesto (galima rasti ir Lietuvos prekybos centruose);
- – 2 arbatinius šaukštelių cukraus;
- – 1/4 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties;
- – 4 marmeladinių saldainių (naudokite skirtingų spalvų, kad tortas atrodytų gražiau jį prapjovus).
Šokoladiniam glaistui reikės:
- – 20 g juodo šokolado be pieno;
- – 1 arbatinio šaukštelio ožkos sviesto;
- – 2 šaukštų kokoso pieno (galima keisti vandeniu, kitu augaliniu arba karvės pienu);
- – 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus;
- – 1 arbatinio šaukštelio kakavos miltelių.
Kaip gaminti:
– Varškę ištrinti su kambario temperatūros sviestu, cukrumi ir citrinos rūgštimi.
– Formuoti tortukus: sausainis, varškės sluoksnis, plonai pjaustytas marmeladinis saldainis, sausainis, varškės sluoksnis, plonai pjaustytas marmeladinis saldainis, sausainis.
Paruošti šokoladinį glaistą:
– Visus ingredientus sudėti į mažą puodelį;
– Kaitinti ant „silpnos ugnies” kol užvirs;
– Virti keletą minučių;
– Pravėsusiu glaistu dekoruoti tortukus, kuriuos papuošti pabarstukais.
– Per naktį laikyti šaldytuve ir tada ragauti 🙂.
Skanaus!
Nuotraukos „Skani fotografija”.