Šis tortas yra be glitimo, be pieno ir be kiaušinių.
Tortui reikės:
- – 80 g aguonų;
- – 1 banano;
- – 30 g klevų sirupo;
- – 45 g migdolų miltų;
- – 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono;
- – 1/3 arbatinio šaukštelio sodos nugesintos actu;
- – 120 g kondensuoto kokosų pieno;
- – 30 g migdolų riekelių.
Kaip gaminti:
– Iš vakaro užmerkti aguonas;
– Aguonas gerai nusausinti ir sumalti blenderiu kol pasirodo baltas aguonų pienas;
– Bananą sutrinti šakute;
– Į aguonų masę sudėti sutrintą bananą, klevų sirupą, migdolų miltus, cinamoną ir sodą. Viską gerai išmaišyti;
– Dėti į tortinę (16 cm diametro) išklotą kepimo popieriumi.
– Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių;
– Likus kepti apie 10 minučių, kondensuotą kokoso pieną sudėti į puodą ir maišant ant silpnos ugnies kaitinti iki virimo;
– Po kelis šaukštus karšto kondensuoto pieno pilti ant iškepto torto. Pabadyti mediniu pagaliuku, kad jo kuo daugiau įsigertų į tortą. Taip supilti visą kondensuotą pieną. Dalis jo nesusigers.
– Tortą papuošti migdolų riekelėmis;
– Per naktį palaikyti šaldytuve, o sekančią dieną skanauti.
Skanaus!
Nuotraukos „Skani fotografija”.
Idėja receptui kilo iš Beatos receptų knygos „Metai Beatos virtuvėje”.