Aguoninis tortas

Šis tortas yra be glitimo, be pieno ir be kiaušinių.

Tortui reikės:

  • – 80 g aguonų;
  • – 1 banano;
  • – 30 g klevų sirupo;
  • – 45 g migdolų miltų;
  • – 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono;
  • – 1/3 arbatinio šaukštelio sodos nugesintos actu;
  • – 120 g kondensuoto kokosų pieno;
  • – 30 g migdolų riekelių.

 

Kaip gaminti:
– Iš vakaro užmerkti aguonas;
– Aguonas gerai nusausinti ir sumalti blenderiu kol pasirodo baltas aguonų pienas;
– Bananą sutrinti šakute;
– Į aguonų masę sudėti sutrintą bananą, klevų sirupą, migdolų miltus, cinamoną ir sodą. Viską gerai išmaišyti;
– Dėti į tortinę (16 cm diametro) išklotą kepimo popieriumi.
– Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių;
– Likus kepti apie 10 minučių, kondensuotą kokoso pieną sudėti į puodą ir maišant ant silpnos ugnies kaitinti iki virimo;
– Po kelis šaukštus karšto kondensuoto pieno pilti ant iškepto torto. Pabadyti mediniu pagaliuku, kad jo kuo daugiau įsigertų į tortą. Taip supilti visą kondensuotą pieną. Dalis jo nesusigers.
– Tortą papuošti migdolų riekelėmis;


– Per naktį palaikyti šaldytuve, o sekančią dieną skanauti.

Skanaus!

Nuotraukos „Skani fotografija”.

Idėja receptui kilo iš Beatos receptų knygos „Metai Beatos virtuvėje”.