Kukurūzų miltų traškučiai

Šie traškučiai yra be glitimo, be pieno, be kiaušinių ir be pridėtinio cukraus.

Traškučiams reikės:

  • – 110 g kukurūzų miltų (galima keisti grikių miltais);;
  • – 110 g būtinai šilto vandens;
  • – Žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti:
– Kukurūzų miltus sumaišyti su druska;
– Supilti šiltą vandenį ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti šlapio smėlio struktūros;
– Kepimo skardą patepti rapsų aliejumi (Ant kepimo popieriaus traškučiai neiškeps!);
– Rankomis formuoti plonus skrituliukus;


– Skrituliukus subadyti šakute;


– Kepti 15 minučių iki 190°C įkaitintoje orkaitėje;
– Palaukti, kol traškučiai atvės ir patys „atšoks” nuo kepimo skardos.

Skanaus!

Šį receptą Internete radome prieš daug metų. Juo pasidalino mama auginanti alergišką berniuką. Deja, bet nuorodos į „originalų” receptą nebeturime.

Nuotraukos „Skani fotografija”.