Šie traškučiai yra be glitimo, be pieno, be kiaušinių ir be pridėtinio cukraus.
Traškučiams reikės:
- – 110 g kukurūzų miltų (galima keisti grikių miltais);;
- – 110 g būtinai šilto vandens;
- – Žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti:
– Kukurūzų miltus sumaišyti su druska;
– Supilti šiltą vandenį ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti šlapio smėlio struktūros;
– Kepimo skardą patepti rapsų aliejumi (Ant kepimo popieriaus traškučiai neiškeps!);
– Rankomis formuoti plonus skrituliukus;
– Skrituliukus subadyti šakute;
– Kepti 15 minučių iki 190°C įkaitintoje orkaitėje;
– Palaukti, kol traškučiai atvės ir patys „atšoks“ nuo kepimo skardos.
Skanaus!
Šį receptą Internete radome prieš daug metų. Juo pasidalino mama auginanti alergišką berniuką. Deja, bet nuorodos į „originalų“ receptą nebeturime.
Nuotraukos „Skani fotografija“.