Pyragas „Trupiniuotis”

Šis pyragas yra be glitimo, be pieno, be kiaušinių.

Pyragui reikės:

  • – 2-jų gerai sunokusių bananų;
  • – 40 g klevų sirupo;
  • – 55 g rapsų aliejaus;
  • – 80 g miltų be glitimo (naudojame Bauckhof „Bio Mehl-Mix Universal”, kurių galima nusipirkti ir Lietuvoje.);
  • – 70 g avižinių miltų;
  • – 20 g migdolų miltų;
  • – 25 g grikių miltų;
  • – 1/3 arbatinio šaukštelio sodos nugesintos obuolių actu;
  • – Juodųjų serbentų uogienės.

 

Kaip gaminti:
– Bananą sutrinti šakute;
– Į bananų masę supilti rapsų aliejų, klevų sirupą. Gerai viską išmaišyti;
– Suberti 70 g miltų be glitimo ir obuolių actu nugesintą sodą. Gerai išmaišyti;
– 2/3 tešlos supilti į kepimo popieriumi išklotą formą;
– Užtepti uogienės sluoksnį;


– Į likusią tešlos dalį įdėti 10 g miltų be glitimo ir gerai išmaišyti. Gautą tešlą imant arbatiniu šaukšteliu sudėtu ant uogienės sluoksnio;


– Kepti apie 60 minučių, iki 190°C įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Nuotraukos „Skani fotografija”.