Šis pyragas yra be glitimo, be pieno, be kiaušinių.
Pyragui reikės:
- – 2-jų gerai sunokusių bananų;
- – 40 g klevų sirupo;
- – 55 g rapsų aliejaus;
- – 80 g miltų be glitimo (naudojame Bauckhof „Bio Mehl-Mix Universal”, kurių galima nusipirkti ir Lietuvoje.);
- – 70 g avižinių miltų;
- – 20 g migdolų miltų;
- – 25 g grikių miltų;
- – 1/3 arbatinio šaukštelio sodos nugesintos obuolių actu;
- – Juodųjų serbentų uogienės.
Kaip gaminti:
– Bananą sutrinti šakute;
– Į bananų masę supilti rapsų aliejų, klevų sirupą. Gerai viską išmaišyti;
– Suberti 70 g miltų be glitimo ir obuolių actu nugesintą sodą. Gerai išmaišyti;
– 2/3 tešlos supilti į kepimo popieriumi išklotą formą;
– Užtepti uogienės sluoksnį;
– Į likusią tešlos dalį įdėti 10 g miltų be glitimo ir gerai išmaišyti. Gautą tešlą imant arbatiniu šaukšteliu sudėtu ant uogienės sluoksnio;
– Kepti apie 60 minučių, iki 190°C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Nuotraukos „Skani fotografija”.