Tortas „Snickers”

Tortas "Snickers"

Šis tortas yra be glitimo, be pieno ir be kiaušinių.

Torto forma: 15.5 cm

Biskvitui reikės:

  • – 2-jų gerai sunokusių bananų;
  • – 40 g klevų sirupo;
  • – 55 g rapsų aliejaus;
  • – 80 g miltų be glitimo (naudojame Bauckhof „Bio Mehl-Mix Universal”, kurių galima nusipirkti ir Lietuvoje.);
  • – 70 g avižinių miltų;
  • – 20 g migdolų miltų;
  • – 25 g grikių miltų;
  • – 1/3 arbatinio šaukštelio sodos nugesintos obuolių actu.

 

Karameliniam pertepimui su migdolais reikės:

 

Šokoladiniam pertepimui reikės:

 

Kokosų grietinėlės su braškėmis pertepimui reikės:

  • – 1 skardinės riebaus kokosų pieno;
  • – 3 valgomųjų šaukštų braškių uogienės (skysčio);
  • – 2 šaukštų klevų sirupo;
  • – 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių;
  • – 1/2 citrinos žievelės;
  • – 1 arbatinio šaukštelio želatinos;
  • – 3 valgomųjų šaukštų apelsinų sulčių.

 

Šokoladiniam glaistui reikės:

  • – 20 g juodo šokolado be pieno;
  • – 1 arbatinio šaukštelio kokosų sviesto;
  • – 2 šaukštų kokoso pieno (galima keisti vandeniu, kitu augaliniu arba karvės pienu);
  • – 1 arbatinio šaukštelio cukraus;
  • – 2 arbatinio šaukštelio kakavos miltelių.

 

Kaip gaminti:
– Užsimerkiame želatiną šviežiai spaustose apelsinų sultyse (galite užsimerkti vandenyje);
– Iškepame biskvitą: bananus sutriname šakute. Į bananų masę supilame rapsų aliejų, klevų sirupą. Gerai viską išmaišome. Suberiame miltus ir obuolių actu nugesintą sodą. Gerai išmaišome. Kepame apie 60 minučių, iki 190°C įkaitintoje orkaitėje;
– Atvėsusį biskvitą padaliname į 3 sluoksnius;
– Dedame pirmąjį biskvito sluoksnį į torto formą, jį sulaistome nesaldinta juodąją arbata be cukraus. Tuomet tepame kokoso karamelę, ant viršaus pilame susmulkintus migdolus ir vėl kokosų karamelės;
– Dedame antrąjį biskvito sluoksnį, jį sulaistome juodąja arbata be cukraus. Tuomet tepame šokoladinį kokoso sluoksnį;
– Dedame trečiąjį biskvitą, jį sulaistome juodąja arbata be cukraus;
– Gaminame kokosų pieno su braškėmis pertepimą: Kokoso pieno skardinę palaikome per naktį šaldytuve, kad atsiskirtų kietoji kokoso dalis, kurią naudosime torto gamybai. Kokoso pieną sumaišome su citrinos sultimis, įtarkuojame citrinos žievelę, įpilame braškių uogienę ir klevų sirupą. Viską gerai išmaišome. Garų vonelėje šildome išbrinkusią želatiną, kol ištirps iki vientisos masės (negalima želatinos užvirinti!). Nuolat maišant kokoso masę, po truputį supilame želatiną ir gerai išmaišome. Kokoso ir braškių masę palaikome šaldytuve apie 15 minučių. Tuomet ją užpilame ant trečiojo biskvito sluoksnio.
– Tortą paliekame šaldytuve per naktį;
– Paruošiame šokoladinį glaistą: Visus ingredientus sudedame į mažą puodelį ir kaitiname ant „silpnos ugnies“ kol užvirs. Verdame keletą minučių.
– Išimame tortą iš formos ir apliejame pravėsusiu glaistu. Papuošiame šviežiomis uogomis bei pabarstukais.

Tortas "Snickers"

Skanaus!

Nuotraukos „Skani fotografija”.