Mielinė Kalėdų eglė

Šis pyragas yra be glitimo, be pieno ir be kiaušinių.

Pyragui reikės:

  • – 400 g miltų be glitimo; (naudojame Bauckhof „Bio Mehl-Mix Universal”, kurių jau galima nusipirkti ir Lietuvoje.)
  • – 350 ml kambario temperatūros vandens;
  • – 7 g sausų mielių;
  • – 3 valgomųjų šaukštų rapsų aliejaus;
  • – 6 valgomųjų šaukštų cukraus;
  • – žiupsnelio druskos;
  • – juodųjų serbentų uogienės;

Kaip gaminti:
– Cukrų, aliejų, druską, mieles supilti į kambario temperatūros vandenį ir gerai išmaišyti.
– Gautą mišinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti.
– Gautą tešlą sudėti į indą, jį uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai, kad tešla iškiltų. (Tešla kyla mažiausiai valandą.)
– Iš iškilusios tešlos suformuoti eglutę (rankas reiktų pasitepti aliejumi, nes tešla labai limpa prie rankų).
– Kiekvieno kamuoliuko centre padaryti po duobutę, į kurią įdėti uogienės.


– „Eglutę” įdėti į šaltą orkaitę ir kepti apie 30 minučių 190°C temperatūroje.

Sūnaus komentaras: „Dieviškai skanu :)”

Skanaus ir Jums!

Nuotraukos „Skani fotografija”.