Šis pyragas yra be glitimo, be pieno ir be kiaušinių.
Pyragui reikės:
- – 400 g miltų be glitimo; (naudojame Bauckhof „Bio Mehl-Mix Universal“, kurių jau galima nusipirkti ir Lietuvoje.)
- – 350 ml kambario temperatūros vandens;
- – 7 g sausų mielių;
- – 3 valgomųjų šaukštų rapsų aliejaus;
- – 6 valgomųjų šaukštų cukraus;
- – žiupsnelio druskos;
- – juodųjų serbentų uogienės;
Kaip gaminti:
– Cukrų, aliejų, druską, mieles supilti į kambario temperatūros vandenį ir gerai išmaišyti.
– Gautą mišinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti.
– Gautą tešlą sudėti į indą, jį uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai, kad tešla iškiltų. (Tešla kyla mažiausiai valandą.)
– Iš iškilusios tešlos suformuoti eglutę (rankas reiktų pasitepti aliejumi, nes tešla labai limpa prie rankų).
– Kiekvieno kamuoliuko centre padaryti po duobutę, į kurią įdėti uogienės.
– „Eglutę“ įdėti į šaltą orkaitę ir kepti apie 30 minučių 190°C temperatūroje.
Sūnaus komentaras: „Dieviškai skanu :)“
Skanaus ir Jums!
Nuotraukos „Skani fotografija“.