Sausainiai „Obuoliai skarelėse”

Šie sausainiai yra be glitimo, be pieno ir be kiaušinių.

Sausainių tešlai reikės:

  • – 2 bananų
  • – 3 šaukštų klevų sirupo;
  • – 4 šaukštų rapsų aliejaus;
  • – 50 g avižinių miltų;
  • – 50 g migdolų miltų;
  • – 100 g miltų be glitimo;
  • – 1/2 arbatinio šaukšto sodos nugesintos su obuolių actu.

Sausainių įdarui reikės:

  • – 2 obuolių;
  • – Cinamono;
  • – Cukranendrių cukraus.

Kaip gaminti:
– Bananus (kuo bananas labiau sunokęs, tuo geriau) sutriname šakute arba kokteiline;
– Į bananų masę pilame klevų sirupą, aliejų, sudedame miltus bei nugesintą sodą. Gerai išmaišome. Turėtų gautis kočiojama tešla;
– Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Juos paskaninti cinamonu ir cukranendrių cukrumi;
– Tešlą iškočioti, supjaustyti rombais. Į vidurį kiekvieno rombo dėti įdaro.


– Užlenkti priešingus rombo kampus. Suformuotu sausainius sudėti į popieriumi išklotą skardą;
– Sausainius sudėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 25 minutes, 190°C temperatūroje.

Iškepus gaunami traškūs sausainiai.

Skanaus!

Nuotraukos „Skani fotografija”.