Šie sausainiai yra be glitimo, be pieno ir be kiaušinių.
Sausainių tešlai reikės:
- – 2 bananų
- – 3 šaukštų klevų sirupo;
- – 4 šaukštų rapsų aliejaus;
- – 50 g avižinių miltų;
- – 50 g migdolų miltų;
- – 100 g miltų be glitimo;
- – 1/2 arbatinio šaukšto sodos nugesintos su obuolių actu.
Sausainių įdarui reikės:
- – 2 obuolių;
- – Cinamono;
- – Cukranendrių cukraus.
Kaip gaminti:
– Bananus (kuo bananas labiau sunokęs, tuo geriau) sutriname šakute arba kokteiline;
– Į bananų masę pilame klevų sirupą, aliejų, sudedame miltus bei nugesintą sodą. Gerai išmaišome. Turėtų gautis kočiojama tešla;
– Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Juos paskaninti cinamonu ir cukranendrių cukrumi;
– Tešlą iškočioti, supjaustyti rombais. Į vidurį kiekvieno rombo dėti įdaro.
– Užlenkti priešingus rombo kampus. Suformuotu sausainius sudėti į popieriumi išklotą skardą;
– Sausainius sudėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 25 minutes, 190°C temperatūroje.
Iškepus gaunami traškūs sausainiai.
Skanaus!
Nuotraukos „Skani fotografija”.