Kalėdiniai sausainiai

Šie sausainiai yra be glitimo, be pieno ir be kiaušinių.

Sausainių tešlai reikės:

  • – 2 bananų
  • – 35 g rapsų aliejaus;
  • – 50 g cukraus pudros;
  • – 1 arbatinio šaukštelio kakavos;
  • – po 1/2 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių, imbiero, cinamono;
  • – 1/3 arbatinio šaukštelio muskato riešuto;
  • – 20 g migdolų miltų;
  • – 90 g avižinių miltų;
  • – 300 g miltų be glitimo (—);
  • – 1/2 arbatinio šaukštelio sodos, nugesintos obuolių actu.

Glaistui reikės:

  • – 1 citrinos sulčių;
  • – cukraus pudros – tiek, kad masė gautųsi labai tiršta.

Kaip gaminti:
– Šakute arba su kokteiline sutrinti bananus;
– Į bananų masę supilti aliejų, cukraus pudrą, kakavą ir prieskonius. Gerai išmaišyti;
– Maišant pamažu supilti miltus, sodą. Viską gerai išmaišyti. Gaunasi minkoma tešla;
– Iškočioti 3mm storio lakštus ir su formelėmis išspausti sausainius;


– Kepti apie 10 minučių iki 190°C įkaitintoje orkaitėje. Stebėti, kad neperkeptų.
– Dekoruoti pasiruoštu arba pirktu parduotuvėje glajumi bei pabarstukais.

Skanaus!

Nuotraukos „Skani fotografija”.