Šie sausainiai yra be glitimo, be pieno ir be kiaušinių.
Sausainių tešlai reikės:
- – 2 bananų
- – 35 g rapsų aliejaus;
- – 50 g cukraus pudros;
- – 1 arbatinio šaukštelio kakavos;
- – po 1/2 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių, imbiero, cinamono;
- – 1/3 arbatinio šaukštelio muskato riešuto;
- – 20 g migdolų miltų;
- – 90 g avižinių miltų;
- – 300 g miltų be glitimo (—);
- – 1/2 arbatinio šaukštelio sodos, nugesintos obuolių actu.
Glaistui reikės:
- – 1 citrinos sulčių;
- – cukraus pudros – tiek, kad masė gautųsi labai tiršta.
Kaip gaminti:
– Šakute arba su kokteiline sutrinti bananus;
– Į bananų masę supilti aliejų, cukraus pudrą, kakavą ir prieskonius. Gerai išmaišyti;
– Maišant pamažu supilti miltus, sodą. Viską gerai išmaišyti. Gaunasi minkoma tešla;
– Iškočioti 3mm storio lakštus ir su formelėmis išspausti sausainius;
– Kepti apie 10 minučių iki 190°C įkaitintoje orkaitėje. Stebėti, kad neperkeptų.
– Dekoruoti pasiruoštu arba pirktu parduotuvėje glajumi bei pabarstukais.
Skanaus!
Nuotraukos „Skani fotografija”.