Šie sausainiai yra be glitimo, be pieno, be kiaušinių ir be pridėtinio cukraus.
Sausainiams reikės:
- – 400 g avižinių dribsnių (stambių, ne greito paruošimo);
- – 600 ml vandens arba augalinio pieno;
- – 2 obuolių;
- – 3 datulių;
- – 0,5 arbatinio šaukštelio sodos nugesintos obuolių actu.
Kaip gaminti:
– Avižinius dribsnius užpilti vandeniu arba augaliniu pienu, gerai išmaišyti ir palikti 1 valandai, kad avižiniai dribsniai išmirktų. Turi gautis neskysta, košės konsistencijos masė.
– Datules užpilti karštu vandeniu ir palikti 1 valandai.
– Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
– Datules smulkiai supjaustyti.
– Į dribsnių masę sudėti tarkuotus obuolius, pjaustytas datules, obuolių actu nugesintą sodą ir gerai išmaišyti. Iš gautos masės šlapiomis rankomis suformuoti sausainius ir dėti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
– Kepti 190°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusius sausainius ataušinti ant grotelių.
Skanaus!
Recepto idėja iš Dailonos
Nuotraukos „Skani fotografija“.