Avižiniai sausauniai

Šie sausainiai yra be glitimo, be pieno, be kiaušinių ir be pridėtinio cukraus.

Sausainiams reikės:

  • – 400 g avižinių dribsnių (stambių, ne greito paruošimo);
  • – 600 ml vandens arba augalinio pieno;
  • – 2 obuolių;
  • – 3 datulių;
  • – 0,5 arbatinio šaukštelio sodos nugesintos obuolių actu.

Kaip gaminti:
– Avižinius dribsnius užpilti vandeniu arba augaliniu pienu, gerai išmaišyti ir palikti 1 valandai, kad avižiniai dribsniai išmirktų. Turi gautis neskysta, košės konsistencijos masė.
– Datules užpilti karštu vandeniu ir palikti 1 valandai.
– Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
– Datules smulkiai supjaustyti.
– Į dribsnių masę sudėti tarkuotus obuolius, pjaustytas datules, obuolių actu nugesintą sodą ir gerai išmaišyti. Iš gautos masės šlapiomis rankomis suformuoti sausainius ir dėti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
– Kepti 190°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusius sausainius ataušinti ant grotelių.

Skanaus!

Recepto idėja iš Dailonos

Nuotraukos „Skani fotografija”.