Ožkos pieno varškės apkepas

Šis patiekalas yra be glitimo ir be kiaušinių.

Apkepui reikės:
(1 porcija)

  • – 190 g ožkos pieno varškės; (Mes perkame iš Lietuvos ūkininkų.)
  • – 20 g klevų sirupo (galima keisti bananu, tuomet miltų reikės dėti daugiau);
  • – žiupsnelio druskos;
  • – 6 g migdolų miltų;
  • – 15 g grikių miltų;
  • – 1/4 arbatinio šaukštelio sodos, nugesintos obuolių actu.

Kaip gaminti:
– Varškę gerai ištrinti šakute.
– Supilti klevų sirupą (jeigu darysite su bananu, tuomet bananą iki tyrelės sumaigykite šakute), druską ir gerai išmaišyti.
– Sudėti miltus bei sodą ir viską gerai išmaišyti. Turi gautis labai tiršta tešla, nuo šaukto krentanti tik jį pakračius.
– Dėti į silikoninę formą ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Skanaus!

Nuotraukos „Skani fotografija”.