Šis patiekalas yra be glitimo ir be kiaušinių.
Apkepui reikės:
(1 porcija)
- – 190 g ožkos pieno varškės; (Mes perkame iš Lietuvos ūkininkų.)
- – 20 g klevų sirupo (galima keisti bananu, tuomet miltų reikės dėti daugiau);
- – žiupsnelio druskos;
- – 6 g migdolų miltų;
- – 15 g grikių miltų;
- – 1/4 arbatinio šaukštelio sodos, nugesintos obuolių actu.
Kaip gaminti:
– Varškę gerai ištrinti šakute.
– Supilti klevų sirupą (jeigu darysite su bananu, tuomet bananą iki tyrelės sumaigykite šakute), druską ir gerai išmaišyti.
– Sudėti miltus bei sodą ir viską gerai išmaišyti. Turi gautis labai tiršta tešla, nuo šaukto krentanti tik jį pakračius.
– Dėti į silikoninę formą ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Skanaus!
Nuotraukos „Skani fotografija”.