Šis patiekalas yra be glitimo, be pieno ir be kiaušinių.
Kotletams reikės:
(5 porcijos)
- – 0,65 kg maltos kiaulienos (galima naudoti ir kitą mėsą);
- – 3 valgomųjų šaukštų vandens;
- – 1 valgomojo šaukšto grikių miltų;
- – druskos ir pipirų pagal skonį.
Bulvių kepurėlėms reikės:
- – 1,4 kg bulvių;
- – 4 valgomųjų šaukštų aliejaus;
- – druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti:
– Nuskusti bulves ir jas apvirti 5 minutes;
– Kol bulvės verda, paruošti mėsą kotletams: Į sumaltą mėsą įpilti vandenį, grikių miltus, druską bei pipirus. Gerai viską sumaišyti. Suformuoti kotletus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
– Apvirusias bulves sutarkuoti burokine tarka.
– Į bulvių masę įpilti aliejų, suberti druską ir pipirus. Viską gerai sumaišyti.
– Iš bulvių masės suformuoti kotletukus-kepurėles, kuriuos uždėti ant mėsos kotletų;
– Kepti 50 minučių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje.
Tai vaikų labai mėgstamas patiekalas!
Skanaus ir Jums!
Nuotraukos „Skani fotografija”.